Beukenlaan
Doorn

Voor Van Rijn Beheer heeft DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates een schetsontwerp gemaakt voor nieuwbouw van zorgwoningen op het perceel gelegen aan de Beukenlaan te Doorn. Het gebouw is helder en symmetrisch opgebouwd. Er worden twee bouwlagen gemaakt met op elke laag twee woongroepen. De uitstraling is historiserend. De rust en het overzicht van de symmetrie past bij de doelgroep die gebruik gaat maken van het gebouw. De relatief geringe hoogte beperkt de impact van het gebouw in zijn omgeving. De bouwstijl en de materialisering passen in het Doornse beeld en zijn een waardevolle aanvulling voor deze locatie.

De tuin aan de voorzijde laat bestaande bomen intact en zorgt voor een monumentale en ruime entree naar het gebouw. De tuin is omheind zodat bewoners een grote mate van vrijheid hebben in en rond het huis.

Programma: Nieuwbouwontwikkeling van zorgwoningen

Locatie: Beukenlaan te Doorn
Status: Initiatief / VO-fase
Werkzaamheden: Projectmanagement
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates te Werkhoven
Opdrachtgever: Van Rijn Beheer BV te Houten

Back