De Kroon, Gasthuisplein
Zwolle

In het oude stadshart van Zwolle wordt de Pathé bioscoop 'De Kroon' herontwikkeld naar 39 huurappartementen, parkeervoorziening en winkels. Het betreft een bijzonder uitdagende opgave waarbij alle facetten van binnenstedelijk herontwikkelen aan de orde komen. Aan ons de taak om een duurzame ontwikkeling te realiseren in een historische centrum omgeving, waarbij bestaande constructies en materialen worden hergebruikt. Dit alles op een drukke levendige plek met omwonenden en winkels. Kortom; binnenstedelijk herontwikkelen.

Na de sloop van de bioscoop worden stedelijk ontworpen appartementen gerealiseerd aan het Gasthuisplein met op de begane grond winkels. Het binnenterrein, waar nu nog de zalen van de bioscoop gesitueerd zijn, wordt getransformeerd naar een besloten woongebied met veel natuurlijke elementen. Alle appartementen worden via het binnenterrein ontsloten en hebben zicht op de binnentuin. De binnentuin gaat rust bieden aan de bewoners en wordt zo ontworpen dat deze ook echt kan 'groeien' en kan worden gebruikt.

De grootte van de appartementen varieert tussen de 40m2 en 100m2. In combinatie met het nieuw ingerichte Gasthuisplein krijgt Zwolle een mooi plein waar wonen, winkelen en ontspannen een nieuwe impuls krijgen.

Programma: 39 huurappartementen en winkelvoorzieningen

Locatie: Gasthuisplein Zwolle

Status: Startbouw 2e kwartaal 2017 / start verhuur augustus 2017
Werkzaamheden: Projectmanagement
Architect: Monk architecten, Utrecht
Opdrachtgever: Herontwikkeling de Kroon BV